Fundaţia ConstantART

Fundaţia ConstantART

Fundaţia ConstantART este o organizaţie non-profit care îşi propune să aducă un suflu nou în peisajul cultural românesc prin promovarea tinerilor artiști și a culturii românești. Fundația are ca principal obiectiv redescoperirea si  dezvoltarea interesului pentru arta și frumos .

Fundaţia ConstantART organizează, produce, impresariază, prezintă evenimente cultural-artistice având ca scop o vizibilitate sporită, atât în țară cât și în străinătate, a activității creatorilor și interpreților români.

Activitatea de impresariere artistică a Fundaţiei ConstantART este direcţionată în primul rând către tinerii talentaţi din România, dar şi din străinătate. Printre primii artişti români care beneficiază de promovare şi reprezentare din partea Fundaţiei ConstantART se numără pianistele Roxana Bajdechi şi Adriana Toacsen, mezzosoprana Georgiana Costea, violonista Raluca Stratulat, tinerii dirijori Alexandru Mija şi Răzvan Rădos, ansamblurile camerale Duo Atris şi Duo Boston, Corul de Cameră Magnus şi Orchestra Colegiului Naţional de Muzică George Enescu din Bucureşti. Fundaţia ConstantART este reprezentantul oficial al violonistului Markus Placci (SUA) şi al pianistului Mariusz Adamczak (Polonia).

Deşi la început de drum, Fundația ConstantART a inițiat deja un proiect major, de talie internaţională: Music-Us! Summer Camp– Eforie desfășurat în perioada 16-22 iulie 2012.

Music-Us! Summer Camp– Eforie sunt cursurile de vară care oferă mediul ideal în care muzicienii profesionişti şi melomanii pot îmbina studiul muzicii cu o vacanţă minunată pe litoralul Mării Negre.  Într-un cadru relaxat, îndrumaţi de muzicieni şi profesori de elită, participanţii vor experimenta la „temperaturi înalte” noi modalităţi de a înţelege actul artistic muzical, fie el de creaţie sau interpretare. O perspectivă nouă asupra interpretării Muzicii de cameră, oportunitatea de a aborda orice lucrare  din repertoriile de Vioară, Violă, Clarinet, Corn, priviri analitice asupra Muzicii de Film şi a Criticii Muzicale sau noile tehnologii aplicate în Compoziţia Multimedia sunt provocările pe care Music-Us! Summer Camp– Eforie le lansează cu ocazia organizării primei ediţii.

Music-Us! Summer Camp-Eforie este mediul ideal în care studeții își pot perfecționa tehnica interpretativă, abordarea analitică și creativitatea. De asemenea, elevii pot lua contact cu mediul academic, pregătindu-se la cel mai înalt nivel pentru admiterea la universitățile de profil din țară.

Unul dintre punctele de interes maxim ale proiectului este cursul de Management cultural care va fi susținut de către Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului Internațional George Enescu și cel mai longeviv director al Operei de Stat din Viena.

De asemenea, cursul de Corn este o noutate la momentul actual în România și este susținut de unul dintre cei mai remarcabili corniști din România, Ioan Gabriel Luca, solist al Filarmonicii George Enescu.

Pentru prima dată în programul unor cursuri de vară va avea loc un modul de Compoziție Multimedia susținut de compozitorul Cătălin Crețu, specializat în compoziția algoritmică. Tehnici noi de producere sau procesare a sunetului, softuri profesionale de programare/analiză/sinteză a sunetului, modalităţi de prelucrare live a sunetului şi interacţiuni audio-vizuale sunt doar câteva dintre temele abordate.

Profesorii care vor susține cursuri în cadrul Music-Us! Summer Camp-Eforie sunt muzicieni de elită, personalități în peisajul muzical național și internațional: Dan Dediu (Compoziție-Muzică de Film), Valentina Sandu-Dediu (Muzicologie-Critică muzicală), Emil Vișenescu (clarinet), Oana Vișenescu (Vioară/Violă), Roxana Bajdechi (Pian/Muzică de cameră), Markus Placci (Vioară/Muzică de cameră), Ioan Gabriel Luca (Corn), Cătălin Crețu (Compoziție Multimedia) și Ioan Holender (Mangement cultural).

Pentru organizarea primei ediții a Music-Us! Summer Camp-Eforie, Fundația ConstantART se bucură de sprijinul Universității Naționale de Muzică din București(UNMB), al Centrului de Muzică electronică și Multimedia(CMeM) și al Institutului Muzical de Studii Doctorale Avansate (MIDAS).

Înscrierea la Music-Us! Summer Camp-Eforie  va începe la data de 25 aprilie 2012 și se va încheia pe 8 iunie 2012. Locurile sunt limitate, așa că vă sfătuim să urmăriți site-urile www.freewebs.com/constantartfoundation  sau www.unmb.ro pentru a descărca formularul de participare.

Pentru mai multe detalii cu privire la activitatea Fundației ConstantART sau referitor la proiectul Music-Us! Summer Camp-Eforie ne puteți contacta la adresa de e-mail cristina_uruc@yahoo.com sau direct pe site-ul nostru oficial, la rubrica Contact Us:  http://www.freewebs.com/constantartfoundation/contact-us.

 Parteneri:

MIDAS

http://www.midas-unmb.ro/

*

Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti

http://www.unmb.ro/

*

Centrul de muzică electroacustică şi multimedia al UNMB

http://www.unmb.ro/departamente/centrul-de-muzica-electroacustica-si-multimedia/

*

Revista No14 Plus Minus

http://no14plusminus.ro/

Cristina Uruc

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s