Succes deplin al Corului “Ion Vidu” în Grecia

Succes deplin al Corului “Ion Vidu” în Grecia

În perioada 5 – 11 iulie 2012, la invitaţia adresată de municipalitatea oraşului Korint – Assos Lecheo Perigiali şi a Corului Asociaţiei Culturale “REA” – Grecia,  Corul “Ion Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului a participat la cea de a XII-a ediţie a Festivalului Coral Internaţional de la Assos.

Scena festivalului, amplasată într-un loc deosebit de pitoresc, pe malul mării, în zona portului din Kato Assos, a găzduit sâmbătă, 7 iulie, prima seară de concerte a corurilor invitate în festival: Corul “Euripeios” din Khalkidas, Corul Mixt “Atlantis” din Monoikou, Corul “Ion Vidu” şi corul gazdă “REA”. În faţa unor invitaţi de marcă – compozitori, muzicologi şi dirijori din Grecia şi a unui numeros public – Primarul Municipiului Korint, Charalambos Kambouris şi Preşedintele Asociaţiei Corurilor din Grecia, Antoniou Economou au deschis ediţia din acest an a acestei sărbători a cântului coral din această parte a Europei. Coriştii lugojeni au evoluat din nou la înălţimea aşteptărilor, încântând publicul prin acurateţea vocilor, măiestria interpretativă şi repertoriul ales (piese de virtuozitate laice şi religioase din repertoriul românesc şi universal) culegând binemeritate ropote de aplauze.

A doua seară a festivalului, ultima, a găzduit gala de concerte a corurilor “Ag. Theodorou” din Loutraki, Corul de Tineret “REA” din Assos, Corul Feminin “Opus Femina” din Atena, un renumit cor din Grecia şi Corul “Ion Vidu”, care a avut onoarea să încheie acest festival.

Şi acest concert a fost răsplătit cu îndelungi aplauze, evoluţia artiştilor lugojeni determinându-i pe specialiştii prezenţi la această manifestare să declare Corul “Ion Vidu”, în unanimitate, ca cel mai bun cor din întregul festival.

De altfel, în urma prestaţiei corului lugojean, Andreas Chasapis, dirijorul Corului “Philarmonia” din Xylocastro, un important oraş din regiunea Peloponez, sudul Greciei, să propună Corului “Ion Vidu” să concerteze anul viitor în acest municipiu.

Dirijorul corului în acest turneu a fost maestrul Iosif Todea, solist fiind tenorul Daniel Zah, care merită aprecierile şi mulţumirile noastre.

Tudor Trăilă,

Coordonatorul Corului “Ion Vidu” Lugoj

Nota Redacţiei:

Acesta este ultimul articol trimis de prietena şi colaboratoarea noastră, Mirela Zafiri.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s