Music-Us! Summer Camp-Eforie 2012

Standard

În numărul anterior al revistei Nr.14 plus minus v-am prezentat scopurile și obiectivele Fundației ConstantART și v-am făcut curioși (sper eu) în legătură cu primul nostru proiect Music-Us! Summer Camp Eforie.

Și pentru că mai este o lună până la încheierea înscrierilor la Music-Us! Summer Camp, Veronica ne-a propus să vă dăm mai multe detalii despre eveniment.

Music-Us!Summer Camp-Eforie este primul proiect organizat de către Fundația ConstantArt. Alături de noi în acest demers îi avem ca parteneri pe Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB), Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, Institutul Muzical de Studii Doctorale Avansate și Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia din UNMB.

Music-Us! Summer Camp – Eforie este mediul ideal în care muzicienii profesionişti şi melomanii pot îmbina studiul muzicii cu o vacanţă minunată pe litoralul Mării Negre. Într-un cadru relaxat, îndrumaţi de muzicieni şi profesori de elită, participanţii vor experimenta la „temperaturi înalte” noi modalităţi de a înţelege actul artistic muzical, fie el de creaţie sau interpretare.

Participând la Music-Us! Summer Camp-Eforie veți avea oportunitatea de a lua parte la evenimente deosebite, concerte, recitaluri, conferințe, prelegeri despre muzică și nu numai.

Cursurile se vor desfășura în perioada 16-22 iulie la Eforie și Constanța și se adresează atât muzicienilor profesioniști cât și melomanilor.

Music-Us! Summer Camp-Eforie este cursul la care studenții își pot perfecționa tehnica interpretativă, abordarea analitică și creativitatea. De asemenea, elevii pot lua contact cu mediul academic, pregătindu-se la cel mai înalt nivel pentru admiterea la universitățile de profil din țară și din străinătate.

Melomanii vor avea parte de cele mai inedite și interesante prelegeri despre Muzica de Film, vor putea experimenta critica muzicală prin exerciții de concepere a unei cronici de concert sau a unei recenzii de carte.

Cei pasionați de Management vor avea parte de o întâlnire de gradul 0 cu Ioan Holender, directorul Festivalului Internațional George Enescu și director al Operei de Stat din Viena timp de 19 ani.

Descrierea Cursurilor

Management Cultural – Unul dintre punctele forte ale Music-Us! Summer Camp – Eforie este cursul de management cultural susţinut de Ioan Holender – cel mai longeviv Director al Operei de Stat din Viena şi Directorul Artistic al Festivalului Internaţional George Enescu.  Ioan Holender va împărtăşi cursanţilor experienţa sa în domeniul managementului unei instituţii culturale, al impresariatului artistic şi al organizării unor evenimente culturale de mare anvergură. Cursul este deschis tuturor persoanelor interesate de acest domeniu.

Muzică de cameră – Cursurile de muzică de cameră sunt deschise ansamblurilor şi instrumentiştilor de muzică clasică, de toate vârstele.  Participanţii vor beneficia de experienţa unor muzicieni de top, îşi vor dezvolta capacitatea de lucru în echipă, vor putea aborda un repertoriu variat, de la muzică barocă până la muzica secolului XXI.

Participanţii care se înscriu pe cont propriu la acest curs vor fi grupaţi de către organizatori în ansambluri de muzică de cameră formate după preferinţele de repertoriu ale aplicanţilor, discutate în prealabil cu organizatorii.

Ansamblurile deja constituite vor putea aborda orice repertoriu pe care doresc să îl exploreze.

Cursurile vor fi susținute de către Markus Placci, violonist și profesor la Conservatorul din Boston, Roxana Bajdechi, pianistă și profesor la M.Steinert and Sons Boston și Oana Vișenescu, violonistă în orchestra Filarmonicii George Enescu și profesor la Universitatea Națională de Muzică din București.

Clarinet – Cursul de clarinet este destinat tuturor celor care studiază acest instrument. Se pot înscrie participanţi de orice vârstă, de orice nivel (începători/avansaţi), cu condiţia să deţină propriul instrument. Repertoriul abordat este la alegerea cursantului şi poate cuprinde lucrări solistice şi/sau solo-uri din repertoriul de orchestră începând cu perioada barocă până la compoziţii din secolul XXI. Cursul de clarinet, susținut de Emil Vișenescu, unul dintre cei mai activi clarinetiști din România, este cadrul ideal de perfecţionare a tehinicii şi intepretării clarinetistice în vederea pregătirii pentru o carieră solistică, de orchestră sau pentru admiterea la un liceu sau facultate de profil.

Corn – Pentru moment singurul curs de acest gen din România, cursul de corn din cadrul Music-Us! Summer Camp – Eforie este deschis tuturor instrumentiştilor care doresc să îşi perfecţioneze tehnica instrumentală şi interpretativă la cel mai înalt nivel. Susţinut de unul dintre cei mai remarcabili cornişti din România, Ioan Gabriel Luca, solist al Filarmonicii George Enescu, cursul îşi propune să recreeze tradiţia şcolii româneşti de  alamă.

Vioară/Violă  – Cursul de vioară/violă este destinat tuturor celor care studiază acest instrument. Se pot înscrie participanţi de orice vârstă, de orice nivel (începători/avansaţi), cu condiţia să deţină propriul instrument. Repertoriul abordat este la alegerea cursantului şi poate cuprinde lucrări solistice şi/sau solo-uri din repertoriul de orchestră începând cu perioada barocă până la compoziţii din secolul XXI. Cursul de vioară/violă este susținut de Markus Placci, violonist și profesor la Conservatorul din Boston și Oana Vișenescu, profesor de muzică de cameră la Universitatea Națională de Muzică din București, este cadrul ideal de perfecţionare a tehnicii şi interpretării în vederea pregătirii pentru o carieră solistică, de orchestră sau pentru admiterea la liceu sau facultate de profil.

Compoziţie Multimedia – Un domeniu până acum nebătătorit în peisajul componistic românesc este compoziţia multimedia. Tehnici noi de producere sau procesare a sunetului, softuri profesionale de programare/analiză/sinteză a sunetului, modalităţi de prelucrare live a sunetului şi interacţiuni audio-vizuale. Cursul este susținut de Cătălin Crețu, compozitor specializat în compoziția algoritmică, cercetător în cadrul Centrului de Muzică electroacustică și Multimedia din cadrul UNMB, este destinat tuturor celor interesaţi de noile tehnologii aplicate în proiectele multimedia şi este axat pe introducere în programarea cu MAX/Msp/Jitter.

Cursul este organizat în parteneriat cu Centrul de Muzică electroacustică și Multimedia din cadrul UNMB.

Muzicologie – Subiectul cursului pune accentul pe o parte mai puţin explorată a muzicologiei româneşti: critica muzicală. De ce scriem despre muzică? Cum scriem despre muzică? Care sunt paşii pe care trebuie să îi parcurgă un muzicolog în realizarea unui demers de critică muzicală? Sunt câteva dileme pe care cursul de muzicologie din cadrul Music-Us! Summer Camp – Eforie îşi propune să le rezolve. Cursul, susținut de Valentina Sandu-Dediu, deținătoare a premiului „Peregrinus” al Academiei de Științe Berlin-Brandenburg din Germania, este deschis tuturor celor interesaţi de acest subiect, melomani sau muzicologi.

CompoziţieMuzica de film este un subiect de interes atât pentru compozitori cât şi pentru melomani. Fiind un gen muzical hibrid, aparţinând atât muzicii culte cât şi celei de consum, ridică foarte multe subiecte de discuţie la „fileul” jucătorilor pasionaţi. Cursul este susținut de compozitorul Dan Dediu, rector al Universității Naționale de Muzică din București și este deschis tuturor celor interesaţi de acest subiect, melomani sau compozitori.

 

Înscrieri

Cursurile de vară Music-Us! Summer Camp – Eforie vor avea loc în perioada 16 – 22 iulie 2012, în staţiunea Eforie Sud și în Constanţa.

Cursanţii pot alege unul dintre următoarele pachete de participare:

500 RON – taxă de participare la curs fără cazare şi masă

1100 RON – taxă de participare la curs, cazare, demipensiune (mic dejun, dejun)

Cursanții pot aplica:

–          On-line, completând formularul de înscriere și trimițându-l alături de dovada de achitare a taxei pe una dintre adresele de e-mail: iulia_chirobocea@yahoo.com sau cristina_uruc@yahoo.com.

–          Prin poștă, completând formularul de înscriere și trimițându-l alături de dovada de achitare a taxei pe adresa Fundației ConstantART – sediul din București, situat în Str.Gramont nr.18 – 20 Corp A, ap.3,cod 040182, sector 4.

Data limită de înscriere: 8 iunie 2012

Music-Us!Summer Camp-Eforie pe scurt: o perspectivă nouă asupra interpretării Muzicii de cameră, oportunitatea de a aborda orice lucrare din repertoriile de Vioară, Violă, Clarinet, Corn, priviri analitice asupra Muzicii de Film şi a Criticii Muzicale sau noile tehnologii aplicate în Compoziţia Multimedia sunt provocările pe care Music-Us! Summer Camp– Eforiele lansează cu ocazia organizării primei ediţii.

Are you ready to Music-Us?

Then show us that!

Această prezentare necesită JavaScript.

Cristina Uruc

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s