Premianţii Şcolii Gimnaziale de Arte Nr. 5 Bucureşti

Standard

Cunoscută ca fiind una din școlile cu un palmares impresionant, Școala gimnaziala de arte nr.5 din București a continuat seria rezultatelor foarte bune și la ediția XIX a Concursului Național de Interpretare Instrumentală denumit MARELE PREMIU, organizat de Palatul Național al Copiilor, sub patronajul Ministerului Educației si derulat în luna iunie 2014,unde a obținut 18 premii I, 14 premii II, 7 premii III și 4 trofee ,,MARELE PREMIU” la pian, vioară, chitară și muzică de cameră.

Elevii premiați sunt de la clasele profesorilor Amelia Buzgariu, Brândușa Chiriță-Barbu, Mariana Călărașu, Luiza Buștiuc, Daniela Florescu, Marian Apostol pentru secțiunea pian, Viviana Ionescu, Diana Antonescu, Marius Lăcraru, Nicolae Antonescu pentru secțiunea vioară, Anca Iarosevici, Nicolae Antonescu,Tudor Niculescu-Mizil pentru secțiunea corzi grave, respectiv-violoncel,viola, chitară, precum și Amelia Buzgariu, Marius Lăcraru, Nicolae Antonescu pentru secțiunea muzică de camera, respectiv – duet, cvartet, orchestra de camera.

In zilele de 20 și 21 noiembrie 2014 a avut loc selecția pentru GALA LAUREAȚILOR. Juriile de specialitate au ales pentru gală pe cei mai buni din cei buni, elevi si formații camerale de la școlile și liceele de muzică din București și din țară, deținători ai premiului I la ediția mai sus menționată.

Au participat de la Școala gimnaziala de arte nr.5 la această Gală elevii Iakob Marius – vioară și Drăghici Nicoleta – violă de la clasa prof. Nicolae Antonescu, Popescu Teodor , Istvan Maria și Stroe Mihnea de la clasa de pian a prof. Marian Apostol, Mamară Maria de la clasa de vioară a prof. Marius Lăcraru, La secțiunea muzică de cameră au fost selecționate pentru Gală , Cvartetul si Orchestra de cameră conduse de prof. Nicolae Antonescu.

De remarcat în mod deosebit că trofeul MARELE PREMIU al întregului concurs a fost atribuit celor doi instrumentiști de la Școala gimnazială de arte nr.5 – MAMARĂ MARIA – vioară și STROE MIHNEA – pian.

La această ediție s-a derulat în premieră un proiect de colaborare între Orchestra de cameră a Școlii gimnaziale de arte nr.5 și orchestra ADAGIO a Palatului National al Copiilor care activează de mulți ani cu rezultate deosebite sub bagheta prof. Oana Pârvu. De menționat că orchestra ADAGIO a obținut premiul I si MARELE PREMIU pe secțiune la ultima ediție a concursului. Orchestrele reunite au ieșit la rampa cu două lucrări din repertoriul internațional în deschiderea GALEI, respectiv la finalul acesteia bucurându-se de aprecieri deosebite din partea publicului și a specialiștilor în domeniu.

Numărul mare al participanților (peste 60 numai cu premiul 1 și Trofee speciale) arată importanța muzicii instrumentale în pregătirea și dezvoltarea complexă a viitorului muzician și în egală măsură al melomanului de mâine , demonstrând cu prisosință că schimbul de generații din cadrul orchestrelor de renume – Filarmonica, Radio, Opera, Opereta, Estrada, etc. este asigurat iar cei ce nu vor păși pe drumul performanței vor fi cu siguranță printre cei mai fideli susținători ai vieții de concert, la formațiile camerale ale inginerilor, medicilor, etc. și ca auditoriu.

Nicolae Antonescu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s