Transignum

Standard

Voile_A PoilFestivalul pluridisciplinar, Insurecţia poetică, organizat de Asociatia TRANSIGNUM, comisar Wanda Mihuleac, a avut loc la Paris, între 7 şi 22 martie 2015, în cadrul celei de a 17 ediţii a Primăverii poeţilor. În acest context au fost reunite poezia, muzica, dansul, arta plastică, teatrul şi video. Manifestările s-au desfăşurat la Galeria rue Française by Miss China, 3, rue Française, nu departe de Centrul Pompidou ; la Café de Flore, Piaţa Saint Germain des Près; la Galeria F.Moisan, 72, rue Mazarine şi la Ambasada României, 5, rue de l’Exposition.

În ceea ce priveşte aspectul muzical, el a fost reprezentat prin creaţia mondiala Lupii, a compozitorului Giorgio Teddo, cu un text al poetului Guy Chaty, realizată de Nova Musica şi Daniel Kientzy. O altă prezenţă remarcabilă a fost improvizaţia: voce şi violă a muzicienei  românce Cornelia Petroiu, în compania dansatoarelor Isabelle Maurel si Saïda Nait Bouda precum şi a poetelor Anita Gretsh, Evelyne Bennati şi Cécile Oumhani, în performanţa intitulată „Văl cu păr”.

La invitaţia  I.C.R., în minunata Sala Bizantină a Ambasadei Române de la Paris, a avut loc o seară de poezie, muzică şi dans contemporan. În deschidere, Jean Pierre Siméon, poet şi directorul bine cunoscutei Primăveri a poeţilor, a subliniat contribuţia românească la succesul şi răspândirea internaţională a acestei invenţii culturale franceze.

Poeta Daniela Crăsnaru, prezentă la această manifestare, a rostit din versurile sale în limba română, iar Cornelia Petroiu a dat glas versiunii acestora în limba franceză, într-o traducere remarcabilă realizată de Linda Maria Baros.

Muzica a fost prezentă pe parcursul întregii seri, în interpretarea violistei Cornelia Petroiu.

Cei prezenţi, între care numeroşi specialişti, au fost entuziasmaţi de înaltul nivel al spectacolelor vizionate.

Wanda Mihuleac,

5 aprilie 2015

PROGRAMME-insurrection-1

*

PROGRAMME-insurrection-2

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s