O speranţă pentru Nepal

Standard

Dragi prieteni, cititori, colaboratori, colegi,

Vă scriu doar câteva rânduri – de maximă importanţă. Vă rog să îmi acordaţi câteva minute. După cum ştiţi, doar rareori publicăm articole între ediţiile Revistei – şi o facem doar când anunţăm un eveniment deosebit sau când ne aflăm într-o situaţie specială.

Ne aflăm într-o astfel de situaţie.

Ataşamentul meu faţă de România este egalat doar de dragostea profundă pentru o ţară aflată la mii de kilometri, dar pe care o port în suflet din raţiuni spirituale – Nepal, a doua mea patrie, o ţară greu – foarte greu încercată în aceste zile.

Cutremurul devastator din 25 aprilie 2015 a distrus aproape complet oraşul Kathmandu, după cum aţi văzut, probabil, la televizor. Primul dintre ele, cel de 7,8 grade Richter, a fost doar începutul. Au urmat 18 (!!!) cutremure cu intensităţi cuprinse între 4,5 şi 6,5 Richter. Activitatea seismică încă nu s-a încheiat. Cei care îşi amintesc de devastatorul cutremur din România, din luna martie a anului 1977 (7,2 Richter), vor avea o imagine mult mai clară asupra tragediei care s-a abătut asupra locuitorilor Nepalului. Sate întregi din împrejurimile Capitalei sunt complet distruse şi mii de vieţi omeneşti au fost pierdute.

O tragedie atât de copleşitoare este doar foarte greu de transpus în cuvinte. Câţiva prieteni din Nepal mi-au trimis fotografii. Pe mulţi dintre ei nu i-am putut contacta deloc şi nu pot decât să sper că mai sunt încă în viaţă şi că echipele de salvare vor ajunge la ei la timp.

Ceea ce se întâmplă în Nepal – se poate întâmpla şi în România, oricând. Sigur, se poate întâmpla oriunde, dar mai ales în România, care se află destul de sus în topul ţărilor cu risc seismic crescut. Dacă noi am fi în această situaţie, am dori să fim ajutaţi prin orice mijloace.

De aceea, vă rog să fim solidari şi să facem tot ceea ce putem. Să ne mobilizăm exemplar, aşa cum ştiu că putem, şi să ajutăm şi noi. Atât cât putem.

Revista No14 Plus Minus a decis să ajute satul Khahare Pangu, care este complet distrus. Sute de familii cu copii mici şi persoane în vârstă sunt nevoite să doarmă în tabere improvizate, fără apă, medicamente sau ajutor medical. Vom trimite toate donaţiile primite de la cititori în ultimele 6 luni către acest sat, unde avem o persoană de contact de încredere, care îi va întrebuinţa pentru nevoile imediate ale comunităţii.

Dacă puteţi şi doriţi să ne fiţi alături, vă rog să utilizaţi contul de PayPal al Revistei (buton mare – Donate – pe partea dreapta a site-ului nostru https://no14plusminus.ro/) şi noi ne vom ocupa de transferul bancar ulterior. Nu este nevoie de sume mari, ci de mulţi oameni dispuţi să contribuie cu câte puţin. Documentele bancare ce justifică transferul vor fi disponibile oricui. Oricine are un card bancar poate dona.

Adresa de e-mail asociată cu contul PayPal al Revistei:

veroadrian2014 [ at ] gmail.com

sau folositi butonul din dreapta: Donate

Vă rog să priviţi fotografiile ce urmează şi să decideţi singuri.

Această prezentare necesită JavaScript.

Photos by Surya Lopchan

Video

Cum mai puteţi ajuta?

Donaţii internaţionale (Nepal Earthquake Relief)

https://www.paypal-donations.com/pp-charity/web.us/campaign.jsp?cid=35

Donaţii prin SMS:

https://www.facebook.com/notes/nepal-earthquake-2015-relief-effort/convenient-text-to-donate-att/417458248435157

Logat cazuri persoane dispărute:

http://kathmandulivinglabs.org/earthquake/reports/submit

Distribuiţi acest text!

Veronica Anghelescu

Redactor-Şef

No14 Plus Minus

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s