Corul ,,Arhanghelii” invitat la Caransebeş

Standard

Suntem onoraţi să informăm pe cititorii revistei noastre de invitaţia pe care Episcopia Ortodoxă Română a Caransebeşului a adresat-o corului ,,Arhanghelii”, formaţie ce deserveşte în mod voluntar catedrala ortodoxă din oraşul Paliei şi care este dirijată cu multă dăruire de către drd. Marius Popa.

Am aflat că zilele trecute, pe data de 22 aprilie, corul ,,Arhanghelii” din Orăştie a participat la ediţia a VI-a a Festivalului Coral ,,Miron Cristea” ce s-a desfăşurat la Caransebeş. Festivalul a avut loc în cadrul Zilelor credinţei şi culturii în Episcopia Caransebeşului – Ediţia a IX-a. Manifestările au fost prilejuite de sărbătorirea festivă a hramului noii catedrale Învierea Domnului din Caransebeş (Duminica Tomii) şi cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Ortodoxe Române a Caransebeşului.

11208927_653241828143638_1134035755_n

Aşadar, în cadrul acestor manifestări culturale, corul ,,Arhanghelii” dirijat de drd. Ioan-Marius Popa, a reprezentat municipiul Orăştie şi Episcopia Devei şi Hunedoarei. Repertoriul corului de la Orăştie, ales cu grijă de către tânărul dirijor a impresionat până la lacrimi pe cei prezenţi în catedrala ortodoxă din Caransebeş. Au fost interpretate concerte religioase din repertoriul sacru românesc şi universal, iar unul din cântecele interpretate de corul nostru a aparţinut colecţiei regretatului prof. Ioan Popa.

Repertoriul prezentat în festival a fost alcătuit de următoarele nestemate corale:

  1. TEBE POEM, de Dimitrie Bortneansky;
  2. OCHIUL INIMII MELE, de Augustin Bena;
  3. CU TRUPUL ADORMIND, de Nicolae Lungu;
  4. HRISTOS DIN MORŢI A ÎNVIAT, de Ioan Popa;
  5. ŢIE SE CUVINE CÂNTARE, de Isidor Vorobchievici.

La încheierea recitalului din festival, Preasfinţiul Părinte Lucian, episcopul ortodox al Caransebeşului, a confirmat în mod public valoarea incontestabilă a corului dirijat de Ioan-Marius Popa. Dacă festivalul ar fi avut un caracter competiţional, ,,Arhanghelii” ar fi obţinut Marele Premiu, a afirmat ierarhul ortodox al Caransebeşului. ,,Arhanghelii” au fost aplaudaţi minute în şir de cei prezenţi, iar corul de la Orăştie a fost felicitat de formaţiile corale prezente în festival. Performanţa a fost reflectată prin materialul transmis de Postul de Televiziune Trinitas şi prin interviul acordat de dirijorul Ioan-Marius Popa.

11225682_653242018143619_88503827_n

În acest fel, ne putem mândri cu un cor ce aduce multă cinste municipiului nostru. Provocările muzicale nu s-au oprit aici pentru corul nostru. La finele lunii septembrie, corul ,,Arhanghelii” din municipiul nostru va participa la al doilea turneu internaţional în Slovacia şi Austria. Le dorim mult succes!

Petru Matei

 

Reclame

Un răspuns »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s