Cântul cuprins într-o carte

Standard

Semnal

CÂNTUL CUPRINS ÎNTR-O CARTE

MONOGRAFIE OMAGIALĂ DAN SERBAC

Baritonul prim-solist al Operei Naționale Române din Cluj, Dan Serbac (1940-2013) a avut un parcurs profesional amplu, de la Donizetti și Verdi la Enescu și Toduță, de la Cluj la Berlin și Ankara, de la cântăreț la profesor și tată de familie.

Grație scriitorului Cornel Udrea și muzicologului Ligia Serbac, soția artistului, activitatea sa a devenit o carte: Dan Serbac și cântecul clepsidrei. Povestire monografică, Napoca Star, Cluj, 2015. Între paginile ei, întâlnim o familie cu doi urmași, rămân discipoli împliniți, sunt cuprinse cuvinte – mărturisiri în interviuri, aprecieri de la cronicarii locali la istoricii muzicii bucureșteni, ca Octavian Lazăr Cosma și Grigore Constantinescu. O carte de documente și mărturii elocvente.

Memoria culturală păstrează valoroase înregistrări. Din lista de pe youtube, putem alege Lucia di Lammermoor, Don Carlo, Rigoletto, Boema, Nabucco, Trubadurul, Bal mascat, Carmen, Madama Butterfly, Tosca și câte altele, mai ales, Oedipe-ul enescian și Meșterul Manole de Toduță.

O carte cu potențial de bestseller, care la a doua ediție ar putea accentua performanțele lui Dan Serbac din Meșterul Manole și ar putea adăuga un indice de nume.

Această carte este nu numai frumoasă, ci adevărată, pilduitoare.

Elena Maria Șorban

Serbac

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s