Coralei Parohiei Ortodoxe „Bunavestire” din Deva – concert la Praga

Standard

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Corala Parohiei Ortodoxe „Bunavestire” din Deva, având ca dirijor pe profesorul Gelu Onţanu-Crăciun şi corepetitor pe prof. Mariana Onţanu-Crăciun, a participat recent la Festivalul coral internaţional „Prague Advent Choral Meetings-2015” desfăşurat în capitala Cehiei – Praga. Festivalul se derulează anual pe parcursul a patru săptămâni în perioada postului Crăciunului, în care sunt programate concerte ale corurilor participante în zilele de Vineri şi Sâmbătă. Corala deveană a susţinut două concerte de muzică sacră şi colinde de câte 30 de minute, astfel: Vineri, 27.11.2015 la Biserica „Sf.Nicolae” şi Sâmbătă, 28.11.2015 la Biserica „Sf. Salvator”. Programul concertului a cuprins creaţii din literatura muzicală românească şi internaţională. În cele două locaţii cu o acustică excelentă au mai performat şi coruri din Olanda, Ungaria, Italia, Serbia, Elveţia, Germania, Slovacia, Finlanda, cu un repertoriu deosebit de atrăgător şi variat. La finalul celei de-a doua zi, corurile reunite au susţinut împreună un concert comun – o experienţă unică, de neuitat, o dovadă a faptului că muzica este o artă care uneşte oameni. Întrucât festivalul nu a avut caracter competiţional, corurile au fost distinse cu diplome de participare şi plachete din partea organizatorilor.

Participarea Coralei Parohiei Ortodoxe „Bunavestire” din Deva (singura formaţie românească din întreg festivalul) la acest eveniment cultural s-a bucurat de sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, a Consiliului Local Deva şi al Asociaţiei Culturale „Musica Divina”-Deva.

Corala – alcătuită din corişti amatori de diverse vârste şi profesii- este laureată a mai multor festivaluri şi concursuri din ţară, printre care Festivalul de muzică sacră şi colinde „Cu noi este Dumnezeu” de la Orăştie, unde anul trecut a obţinut Marele Premiu şi Diploma pentru cel mai bun dirijor.

 

                                                          Prof. Gelu Onţanu-Crăciun

Afis 28.11.2015 Concert la Biserica Sf.Nicolae-Praga Concert la Biserica Sf.Salvator-Praga Diploma de participare  la Festival Placheta

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s