Final de an cu colinde românești… și jazz

Standard

Finalul de an aparține spiritului de sărbătoare pe care probabil că este bine să-l abordăm atât din plan apolinic, cât și dionisiac, realizând un echilibru.

În numărul din luna octombrie al No14PlusMinus spuneam că vom încerca să revenim cu înregistrări și imagini din concertul de jazz simfonic pe care urma să-l susținem la Arenele Romane în cadrul festivavul United Artists Festival organizat de UCIMR și CREDIDAM.  Din păcate, după ce s-a amânat de două ori (ultima dată, pe 1 noiembrie, s-a instituit doliu național în urma evenimentelor tragice din clubul Colectiv), organizatorii au decis amânarea evenimentului în primăvara anului viitor. Sperăm ca, nu peste mult timp, noile orchestrații pentru orchestră simfonică de jazz să le împărtășim cu cititorii No14plusMinus.

Între timp, inițiatoarea revistei, Veronica Anghelescu (pe care o felicităm pentru susținerea Tezei de Doctorat ! Felicitările trebuie multiplicate cu atât mai mult cu cât, Veronica Anghelescu, a reușit ca în anul 2015 să devină și mamă și Doctor în Muzică !) a făcut apel la colaboratorii revistei pentru a pune la dispoziția rubricii de  colinde a revistei ceea ce are  fiecare în arhiva personală…

Într-un fel, sincronizarea aproape că a reușit?!…  În luna decembrie urmează să mi se publice o culegere de Colinde românești rearmonizate în manieră jazz și aranjate pentru pian…

Din respect pentru Revista No14PlusMinus , pun la dispoziție manuscrisul unuia dintre colindele rearmonizate care urmează să fie editate :


1

Această rearmonizare face parte dintr-o serie pe care am realizat-o cu ocazia concertului de la Sala Palatului din anul 2008. A fost un eveniment deosebit, deoarece acolo am colaborat cu mai multe personalități din țară și străinătate : profesorul american Tom Smith,care este și dirijor și trombonist,  conferențiar univ.dr. la clasa de Nai a UNMB, Dalila Cernătescu, iar la două momente orchestrate/aranjate de mine am colaborat cu soprana Felicia Filip (un aranjament la Silent Night) și cu basul Pompei Hărășteanu, împreună cu care am cântat armonizarea pe care eu am realizat-o la colindul Moș Crăciun, variantă care va apare în noua publicație.

Încheiem cu urările de bine pentru cititorii revistei No14PlusMinus și cu un fragment din concertul despre care am amintit. În partea de început, împreună cu conf.univ.dr.Dalila Cernătescu am interpretat rearmonizările/aranjamentele care urmează să apără în publicația Colinde românești rearmonizate în manieră jazz și aranjate pentru pian… , autor, prof.dr. Florin Răducanu:

Florin Răducanu

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s