4MAGIC QUARTET

Standard

 

1Cu un an în urmă, împreună cu colegul şi prietenul Codrin Stan am înfiinţat un cvartet pe care l-am denumit 4Magic Quartet. Un joc de cuvinte care combină cuvintele for şi four, ceea ce în limba engleză înseamnă patru şi pentru. Deci, Patru Magic sau Pentru Magie. Ideea ne-a venit din dorinţa de a forma un cvartet diferit de ceea ce se denumeşte în prezent cvartet clasic. Un cvartet clasic are în componenţă două viori (vioara I şi vioara II), violă şi violoncel. Noi am dorit ca rolul viorii I să fie preluat de flaut, deoarece acest instrument are posibilităţi şi abilităţi tehnice surprinzătoare. În plus, flautul poate etala desene melodice rapide şi complicate pe care le  execută cu uşurinţă în registrele mediu şi acut, iar în cel grav compensează cu căldură şi senzualitate. Găsirea unor colegi cu care să formăm acest cvartet a fost relativ uşoară. Filarmonica Mihail Jora din Bacău dispune de instrumentişti valoroşi, cu experienţă deosebit de mare, dobândită în numeroasele concerte. Aşadar, pe flautista Georgiana Chelba am ales-o datorită calităţilor sale interpretative, dar şi a numeroaselor concerte susţinute  în calitate de solist al Filarmonicii. Violista Irina Puşcalău a avut de asemenea, peste 10 apartiţii ca solist în cadrul unor concerte susţinute în Bacău şi în ţară, având o experienţă de 17 ani în instituţia noastră. Violoncelistul Codrin Stan, fost membru al Filarmonicii, este în prezent profesor de violoncel al Colegiului Naţional de Artă George Apostu din Bacău, deţinând şi funcţia de şef de catedră. Despre subsemnatul, Sergiu Spiridon,  pot afirma pe scurt, că sunt un instrumentist cu experienţă care în ultimii ani s-a ocupat cu multă seriozitate şi de arta dirijatului.
2Participarea la manifestări de tot felul a fost destul de numeroasă pentru primul an de activitate. Am cântat la aproape 30 de evenimente, incluzându-le aici pe cele în care în prim -plan sunt tinerii căsătoriţi, diverse manifestări culturale şi colocvii, întâlniri de afaceri ale unor corporaţii şi recitaluri în locaţii cu specific de divertisment. pentru primul an de activitate. Am cu specific de divertisment.

Repertoriul nostru cuprinde muzică de toate genurile: de la cel clasic, la muzică de divertisment, până la cover-uri ale căror orchestraţie a fost realizată de mine din dorinţa de a oferi ascultătorilor şi piese cu mare impact la public.

Ne-am creat propria pagină de Facebook care a avut un succes deosebit de mare. Fanii noştri au apreciat cu multe LIKE -uri postările pe care le-am publicat. Dacă doriţi să vedeţi momente din activitatea noastră în primul an de la înfiinţare puteţi accesa pagina  de Facebook tastând cuvintele 4Magic Quartet. De asemenea, pe YOUTUBE ne-am creat propriul canal în care am încărcat câteva videoclipuri. Şi acolo ne puteţi găsi scriind 4Magic Quartet.

Sper că aceste rânduri v-au creat o impresie plăcută, iar dacă consideraţi că vă putem încânta şi la evenimentele pe care doriţi să le organizaţi, ne puteţi contacta pentru o eventuală colaborare. 4Magic Quartet vă urează Sărbători fericite şi un An Nou cu multe  realizări!

Sergiu Spiridon

3

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s