Corul ,,Arhanghelii” din Orăştie la colindat în Maramureş

Standard

În perioada 19-20 decembrie 2015, corul ,,Arhanghelii” al catedralei ortodoxe din Orăştie a participat în cadrul unui turneu coral în Maramureş.

1.Biserica lemn Posta

Sâmbătă, 19 decembrie, corul ,,Arhanghelii” dirijat de drd. Ioan Marius Popa a participat la Festivalul de Colinde ,,Hristos se naşte slăviţi-L” desfăşurat în parohia Posta, Protopopiatul Ortodox Chioar.

2.Recital Colinde Posta

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Dr. Iustinian, episcop-vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului şi prin intermediul Sectorului Cultural şi Comunicaţii Media al Episcopiei mai sus amintite, corul bisericesc din Orăştie a fost distins cu ,,Diploma Sf. Ierarh Nectarie”. Trebuie menţionat faptul că la acest festival au participat peste 20 de formaţii corale din România şi din Republica Moldova.

3.Corul Arhanghelii din Orastie, dirijor Marius Popa

Corul Arhanghelii din Orastie, dirijor Marius Popa

Tot în această zi, la scurtă distanţă, corul ,,Arhanghelii” a onorat invitaţia Primăriei Comunei Fărcaşa de a participa la Festivalul Coral ,,Deschide uşa creştine”, ediţia a IX-a. Festivalul s-a desfăşurat pe durata a patru zile (17-20 decembrie) şi a reunit coruri prestigioase din Maramureş, corul ,,Arhanghelii” fiind invitat de onoare al acestei manifestări culturale. De asemenea, la finalul concertului, corul din Orăştie a fost distins cu Diploma Festivalului de la Fărcaşa acordată de autorităţile locale de aici.

4. Corul Arhanghelii din Orastie, dirijor Marius Popa

Corul Arhanghelii din Orastie, dirijor Marius Popa

La data de 20 decembrie, în Duminica dinaintea Naşterii Domnului, a Părinţilor după trup ai Domnului, corul dirijat de drd. Ioan Marius Popa a susţinut răspunsurile la Sfânta Liturghie la parohia ortodoxă din Tămaia. La finalul Sfintei Liturghii, corul ,,Arhanghelii” a susţinut un extraordinar concert de colinde din creaţia unor renumiţi compozitori români precum: Gheroghe Cucu, Valentin Teodorian, Radu Antofie, Alexandru Podoleanu, Paul Constantinescu sau Ioan Popa.

5.Premierea Corului Arhanghelii din Orastie

Premierea Corului Arhanghelii din Orastie

 

 

                                                Asociaţia ,,Fii în centru!” Orăştie

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s