“Jazz Ecumenica Symphonic Jazz Poem by Florin Raducanu” acum pe DVD

Standard

 

În numerele din aprilie și mai ale revistei am descris proiectul realizat în colaborare cu Belarusian State Philarmonic Orchestra  în luna aprilie 2016.  Grație parteneriatului cu televiziunea de stat Belarus3 din Minsk,  poemul “Jazz Ecumenica”, compus de subsemnatul, a fost imortalizat în varianta realizată cu filarmonica din Belarus dirijată de Alexander Anisimov.

Pe 30 aprilie (ziua mondială a jazzului), televiziunea Belarus3 a transmis înregistrarea concertului (filmat cu 6 camere de televiziune) iar acum, în luna iunie a.c. , produsul urmează să fie pus la dispoziția publicului în variantă DVD. Muzicienii implicați sunt : Florin Raducanu- compozitor și pianist, Orchestra Filarmonicii de Stat din Belarus, dirijor Alexander Anisimov, invitata specială, Dalila Cernatescu – panflute, Andrei Klescev- saxofon tenor, Viaceslav Serghienko- contrabas, Alexandr Minet- baterie.

1

 

Grafica de excepție este realizată de Ștefan Bocioacă, directorul  platformei  JazzWorldQuest.com  din Canada.

 

Între timp, vestea primei audiții a poemului de jazz simfonic – Jazz Ecumenica – a ajuns pe una dintre cele mai importante platforme de jazz americane, JazzCorner.com, recenzia fiind preluată de pe JazzWorldQuest.com :

 

http://www.jazzcorner.com/news/display.php?news=7358

 

Sunt știri importante, mai ales că proiectele de jazz simfonic/Third Stream sunt rare în lume, bucuria noastră fiind și pentru faptul că România este citată ca un exemplu de urmat – datorită acestui frumos proiect- pentru lumea muzicală internațională.

 

Filmarea concertului, care acum face subiectul unui nou DVD, este oferită de JazzWorldQuest.com și pagina dedicată subsemnatului :

 

http://jazzworldquest.com/florin_raducanu/?page_id=841

 

 

Un aspect pozitiv intern este faptul că unele dintre cele mai importante instituții și personalități din România și-au arătat interesul în vederea realizării poemului Jazz Ecumenica și pe scenele filarmonicilor și sălilor de concert din țară.

Pe lângă mesajul de unitate pe care îl înglobează titlul, poemul de jazz simfonic – Jazz Ecumenica – conține (din ceea ce am constatat în lucrul cu muzicienii) atât elemente tehnice interesante și plăcute pentru muzicienii implicați în proiect, cât și stări, culori, timbre, ritmuri, acțiuni solitare combinate cu cele în grup, discursuri imprevizibile de tip improvizatoric combinate cu cele stricte – într-un cuvânt – o energie care captează publicul și îl transportă, cu un vehicul nevăzut, în lumea FRUMOSULUI ca  principiu creator.

Să auzim de bine !

 

 

                                                                                     prof. dr. Florin Răducanu

                                                                              http://jazzworldquest.com/florin_raducanu/

 

 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s