Pe note… mai ușoare!

Standard

Bun venit, pentru ultima dată, la întâlnirea noastră lunară pe note mai…ușoare!

Glasul muzicii ușoare se stinge, și el, odată cu acest număr aniversar al revistei. Încet, frumos, blând. La fel cum s-a făcut auzit prima dată.

Am pornit, cu primăvara de mânuță, în această frumoasă aventură muzicală. Nu am știut cum voi scrie aceste gânduri și dacă pot sau nu să vorbesc despre muzică. Am ales să împărtășesc experiența mea personală legată de melodii, impactul lor, subiectiv, asupra vieții mele, modul unic în care mi-au alinat existența. Nu am intenționat să vă-ncânt numai cu muzică ușoară românească și nici să dăruiesc două feluri de…”mâncare” la fiecare întâlnire. Dar am făcut-o întotdeauna. Pentru că, așa cum spuneam în articolul cu mărțișor, cel cu care mi-am dres glasul, am atâta muzică în suflet încât pot oferi din plin și altora și tot mi-ar mai râmâne cireșe de pe tort de dat doar prietenilor, bunătățuri ”pour la bonne bouche”.

Dacă v-ați regăsit în cuvintele mele, nu e meritul meu, ci înseamnă doar că muzica este un medicament universal, cu puterea de a ne vindeca pe toți.

”Fără iubire, nu există viață!” mi-a spus cândva un prieten. Iubirea este motorul care pune lumea în mișcare, inima, pulsândă, a Pământului. Suntem, fiecare, unici. Stele. Mai mari sau mai mici, pe moarte sau abia născute. Într-un univers infinit și nepieritor. În continuă schimbare și veșnică renaștere.

Murim, cu fiecare seară. Și ne naștem, iarăși, cu fiecare răsărit.

Până când iubirea va continua să pulseze în noi, inimile noastre nu vor înceta să bată. Până când iubirea ne va umple sufletele, diminețile și zâmbetele…vom renaște, neîncetat, ca pasărea Phoenix. Trec viețile, prin noi, ca zilele. Diferite, tumultoase, intense. Superficiale, monotone, tâmpe. Așa cum suntem. Așa cum simțim. În concordanță cu stările pe care le avem. Ca o reflexie a luminii interioare pe care o purtăm în noi.

Se spune că fluturii trăiesc doar o zi. Cum ți-ai trăi viața știind că e doar de-o zi?

Eu aș iubi și mai mult. N-aș lăsa să se scurgă nicio clipă, nicio clipire, fără să iubesc. Pentru că iubirea aduce soarele pe cer. Și tot ea-l trimite la culcare născându-ne luna. Pentru că, iubind, deschid ochii dimineață de dimineață și-mi las capul pe pernă seară de seară. Iubirea…este ceea ce ne face inimile să bată. Fără iubire, n-am mai putea respira.

Frumoasă și unică în viața mea, această aventură de iubire a muzicii și a iubirii prin muzică a fost o etapă care sper să vă fi oferit o oază de liniște în lumea neliniștită și deloc liniștitoare în care trăim. Sau vegetăm?

Fiecare dintre noi are propria sa poveste de viață. Fiecare avem propria poveste de iubire a vieții. Nu există frumos sau urât, bine și rău, nu există rețete. Orice poveste este o lecție de viață din care avem ceva de-nvățat. Este mai vie dacă este depănată în limba maternă? Cu siguranță.

https://youtu.be/e3XSME8ofHg

Drumul acesta, povestea aceasta, povestea mea, se încheie aici. Trenul a ajuns la destinație; mecanicul de locomotivă și-a terminat cele opt ore de lucru. Respiră adânc, își îndreaptă încă puțin coloana vertebrală și se-ndreaptă, și el, către casă. E seară.

Am obosit.

Mă cufund în fotoliu și, în fața șemineului, deschid o carte. Între filele ei îngălbenite de vreme se află o floare. Mică, mov, ruptă dintr-o poieniță și dăruită, fără glas, universului. C-un parfum de neuitat. O floare plăpândă, minusculă, smulsă din frig și lăsată undeva, la căldură. Privirea mi se odihnește, uitată, pe-o virgulă. Ruptă dintr-un yin și yang și depusă acolo, în capătul filei.

Mi-e teamă să dau pagina. Dar ziua se stinge, ușoară, în fereastră.

Închid ochii. Mâine e o nouă dimineață.

Azi însă…

PLAY!

Sorina Dan

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s