Invitatie la concert

Steinway-Haus WIEN / VIENA

Mo, 7. März 2011, 19.00 Uhr
“Farben der Zeit” – Kammermusik und Fotografie
Adriana Paler-Nicolescu, Klavier
Soo Hyun Park, Violine
Stefanie Alexandra Prenn, Cello
Sabina Ulubeanu, Komposition und Fotografie                  
Sabina Ulubeanu: Lyrische Kadenz
Domenico Scarlatti: Sonate in E-Dur, K.380                
Sabina Ulubeanu: Sonate für Klavier                 
Domenico Scarlatti: Sonate in d-Moll, K.9                    
Sabina Ulubeanu: Sonate für Cello und Klavier             
P.I.Tschaikovsky: Valse – Scherzo                                
Bela Bartok: 6 rumänische Volkstänze    
Paul Juon: Trio Op. 17 in a-Moll      
Eintritt: freiwillige Spende. Platzreservierung erbeten unter hoechfurtner@steinwayaustria.at

Va invitam la o calatorie colorata prin spatiu-timp, de la muzica barocului, in contemporaneitate, de la clipe furate la eternitate.

„Culorile timpului” materializeaza multiplele fatete ale spatiului-timpului muzical si virtual. Exponatele, muzicale sau fotografice, sunt privite ca printr-un caleidoscop si isi dezvalui de fiecare data alte valente.

Timpul si memoria sunt notiuni care ne insotesc pe tot parcursul existentei noastre. Fie ca este vorba de timpul fizic, rectiliniu, newtonian, sau de timpul bergsonian, specific fiecarei persoane si fiecarei trairi , el este indisolubil legat de memorie si afectivitate. Totodata, timpul nu mai poate fi despartit de spatiu, asa cum o releva cercetarile deja consacrate in domeniul fizicii. Timpul-spatiu este astfel conceptul ce ne indreptateste sa contrazicem impartirea artelor in „temporale (muzica, filmul, dansul, literatura) si atemporale (pictura, sculptura, fotografia, arhitectura). Împărțirea formală în arte temporale si arte atemporale vizează doar componenta exterioară, a unei prime și superficiale receptări a fenomenelor artistice, și nu alcătuirea intimă, compozițională a acestora. Artele vizuale, în speța arta fotografică, se situează numai aparent în afara timpului, prin prisma faptului că imaginea pare să se dezvăluie dintr-odată privitorului. În realitate elementele ce compun fotografia sau pictura se organizează in timp fie narativ, fie structural, la fel cum în compoziția muzicală desfășurarea temporală aparentă ( narativă) se suprapune, se luptă cu ideile muzicale ce o sfidează , o contrazic, având un timp al lor propriu de manifestare.

Mai multe informatii puteţi citi aici:

http://www.steinwayaustria.at/allg_veranstaltungen.htm

Sabina Ulubeanu

Un comentariu

Filed under Uncategorized

Be the first to like this post.

One Response to Invitatie la concert

  1. Pingback: Numărul 25, 25 februarie 2011 « No. 14 plus minus

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <pre> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>